Waar moet ik op letten bij het kopen van bierglazen?

Sommige verzamelaars hebben er honderden in huis. Maar de meeste bierdrinkers hebben er een aantal in de kast staan. Bierglazen zijn voor mensen die bier drinken essentieel. Bier smaakt namelijk het lekkerste uit een toepasselijk glas. De glazen zijn in verschillende soorten en maten te krijgen. Een goede keuze maken voor een glas is nog niet zo makkelijk. Elk bier is anders en heeft weer een ander glas nodig om uit gedronken te worden. Het klinkt misschien niet belangrijk, maar met een juist glas bij een bepaald bier heeft u de beste smaak en ervaring bij het drinken van bier. Daarom gaat dit artikel over waarop u kunt letten bij het kopen van bierglazen?

Waarop letten bij het kopen van bierglazen? Drinken uit een glas is een unieke ervaring

Bier drinken uit een fles is natuurlijk hartstikke makkelijk. Bier drinken uit glas is dan weer hartstikke lekker! Waarom? Dat komt door de unieke ervaring. Wat u proeft komt grotendeels door het reukvermogen. Vergelijk het maar eens met het eten. Als u verkouden bent, smaakt eten ook minder lekker. Bier ruiken uit een fles is een stuk moeilijker. Dus pak het glas erbij. Schenk een fijn bier in en geniet van de unieke ervaring! Vooral bij speciaalbier is dit uniek omdat hier meer smaak in is verwerkt dan bij pils. Ga bijvoorbeeld voor een kruidige tripel of een zware stout. U ruikt dan het bier duidelijk en de afdronk zal daardoor extra zwaar en uniek zijn. Maar niet alleen de neus is bij deze unieke ervaring belangrijk. Het gaat ook om uw ogen. De kleur van het bier heeft ook invloed op de smaak. In de meeste gevallen is een donkere kleur van het bier kenmerkend voor een sterke smaak. En denkt u ook aan de schuimkraag? Deze zorgt voor de eerste smaak. En die eerste slok die proeft vaak het fijnste toch? Schenk uw bier dus goed in voor de perfecte schuimkraag en daardoor heerlijke smaak. Waarop letten bij het kopen van bierglazen? Zorg ervoor dat er veel ruimte is in het glas zodat het bier de ruimte heeft om te klokken. Op die manier smaakt het bier het fijnste! 

De juiste manier van inschenken

Waarop moet u letten bij het kopen van bierglazen? Het ligt niet alleen aan het glas. De juiste manier van inschenken is dus belangrijk voor een fijne ervaring tijdens het drinken. Maar hoe doet u dit?

  1. Als u begint met inschenken, houdt u het glas onder een hoek van 45 graden. De fles moet ongeveer 1 of 2 centimeter boven het glas zijn, ter hoogte van het midden. Als u vanuit deze positie schenkt, zorgt dat voor de beste luchtigheid en daarmee een mooie schuimlaag. En die schuimlaag is weer perfect voor de smaak.
  2. Als u gaat schenken, mikt u ongeveer op het midden van het glas. Zorg ervoor dat het een regelmatige en constante stroom is. 
  3. Als uw glas bijna halfvol is, dan moet u het glas rechtop brengen. Doe dat in hetzelfde tempo als waarin het glas vol komt.
  4. En daarna kunt u lekker genieten van een fijne ervaring tijdens het drinken. 

Weet u niet welk bierglas het beste bij het bier past? Koop dan een bierpakket. Hier zit vaak een perfect glas bij een bepaald bier. Ook leuk als cadeau voor als u bij vrienden of familie op bezoek gaat.