Wijnvaten bestellen

Vindt je het ook zo mooi om in de wijngebieden te zijn? Denk aan de wijnvelden in Frankrijk en Italië. Maar ook in Hongarije en in Portugal hebben ze natuurlijk vele wijnmakers.

Bij veel van deze wijnmakers kun je ook wijn proeven. Ze hebben dan vaak een leuk zitje in de velden zo tegen de bergen aan waar je even heerlijk een glaasje kunt proberen. Bevalt de wijn je, dan kun je een bestelling plaatsen.

Maar zou het niet geweldig zijn om thuis ook een wijnvoorraad te hebben? Dan zijn wijnvaten ideaal!

Wijnvoorraad thuis
Een wijnvoorraad thuis aanleggen hoeft geen probleem te zijn. Je bent er natuurlijk wel wat ruimte voor nodig. Het mooiste zou zijn als je een kelder hebt. In een kelder kunnen wijnen goed koel, droog en vrij van licht liggen rijpen.

Als je daadwerkelijk een kelder hebt en je wilt een wijnvoorraad aanleggen, dan ben je nog wijnvaten nodig om de wijn in op te slaan. Het hangt van de grootte van jouw kelder af hoe groot je de vaten het beste kunt nemen. Je hebt kleine vaatjes van zo’n vijf liter. Maar er zijn ook grote professionele vaten van wel honderd liter.
Dat is dus even een afweging die je voor jezelf moet maken. Houd er rekening mee dat als een wijn eenmaal ligt te rijpen, dat dit een aantal jaren nodig heeft. Wil je jouw kelder dus ook gebruiken voor andere doeleinden, leg deze dan niet compleet vol met wijnvaten.

Wijnvaten bestellen
Wijnvaten kun je bij heel veel diverse aanbieders aanschaffen. Een simpele zoekopdracht op google levert je al tientallen mogelijkheden op. Bekijk het aanbod van deze aanbieders goed. Let hierbij dus op welke grootte van vaten zij aanbieden.

Bij het kopen van wijnvaten speelt kwaliteit ook een rol. Wijnvaten worden van verschillende houtsoorten gemaakt. Ga je naar een aanbieder toe om wijnvaten te bekijken? Laat je dan goed informeren over de verschillende kwaliteiten.

Een ander aandachtspunt bij het bestellen van wijnvaten is of je al dan niet een tappunt wilt hebben. Waarschijnlijk wel natuurlijk maar voor groothandels worden er vaak ook vaten geleverd zonder klein aftappunt. Maar als particuliere gebruiker is het wel prettig om simpel en subtiel een glaasje te kunnen tappen natuurlijk.

Er zijn verschillende tapkraantjes. Kijk hier even goed naar en als je naar een aanbieder van wijnvaten toe gaat is het wijsheid om er even een paar te proberen. Door er een aantal te proberen kun je voor jouw een goede keuze maken.

Kortom, wijnvaten bestellen is niet moeilijk. Je moet alleen even op een paar zaken letten.

Bron: Wineandbarrels.nl